Agnelli manőverek

2013.06.11. 07:16

Mielőtt folytatjuk sorozatunkat, Breaking News!

Egyrészt csütörtök-pénteken tartja az Agnelli család a szokásos éves "összeröffenését" Maranelloban, ahol döntenek majd a következő év üzleti stratégiájáról, a meeting után természetesen beszámolunk majd a történtekről, már ami nyilvánosságra kerül majd belőle. 

A másik újdonság a Fiat és agnelliék körüli pénzügyeket illeti. Az Agnelliék által vezetett Exor, amely az egyik legnagyobb európai befektetési pénzintézet, 2 milliárd euró ellenében lemondott az SGS svájci hitelesítő cég 15%-os részvénycsomagjáról. A pénzügyi operáció első számú célja a bennfentesek szerint a Chrysler 100%-ának megvásárlása lehetett, más hangok azonban azt suttogják, hogy az Exor meg kívánja vásárolni a Ferrari 85%-os tulajdonát (ma a Fiat kezében, a fennmaradó 15%-ból 10%-ot az alapító fia, Piero Ferrari, 5%-ot pedig egy közel-keleti ibefektetőcsoport tulajdonol).

Ahogy további híreink vannak, jelentkezünk!

ferrari-fabbrica montezemolo 2Fotó: alvolante.it

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatlegenda.blog.hu/api/trackback/id/tr855354991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása