Agnelli a munkások mellett

2013.06.06. 11:56

Giovanni Agnelli a háború kitörésekor mindenesetre kitartott a munkásai mellett. Deportálásukat minden erejével próbálta megakadályozni, egyrést a rendszerellenes gondolkódásmódja miatt, másrészt pedig - amivel aztán a politikai vezetés előtt is érvelt -, a Cég folyamatos és zavartalan működése érdekében. A háború vége felé, 1945-ben a kommunista ideoloógiát valló munkások elfoglalják a Fiat gyárakat, amelyeket aztán csak hónapokkal később ajándékoznak ismét az Agnelli család kezébe.

Mindeközben az ifjabb Agnelli, Gianni először a Szovjetúnióba került deportálásra, a biztonság kedvéért egy szép és minden luxussal ellátott házba, majd ezt követően hasonló körülmények között megjárta Afrikát is. Curriculum Vitae-je ezáltal hősi partizánévekkel is gazdagodott, biztosítva így a háború végét követő politikai karriert és fontos kapcsolatokat. 

Folyt köv.

200px-Gianni Agnelli portraitGianni Agnelli 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatlegenda.blog.hu/api/trackback/id/tr335346826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása