Foci, család, business...

2013.05.08. 07:32

Ez az időszak Agnelli számára a fociról és a családról szól. Rohamos léptékkel növekedő sajtó - ipari - és pénzügyi birodalmában a vezető pozìciókba egytől egyig rokonait nevezi ki, biztosìtva ezáltal a "Cég" családi jellegét. Minden köztünk marad... Ő volt az, aki a Futballjátékosoknak először fizetett csillagászati összegeket a játékukért. Ekkor kezdenek külföldi játékosok is helyt kapni az olasz csapatokban (persze elsősorban a Juventus-nál..), pont Agnelli ügyeskedései által (eddig ugyanis törvény tiltotta a külföldiek az olasz bajnokságban való részvételét). 

1929-ben azonban néhány problémával kell szembenéznie a Fiat birodalomnak. Akadozik a szekér külföldön. A Ford ráadásul nemcsak négyszer annyit fizet a munkásainak, mint a Fiat, de emellett hozzájuk képest negyedáron is kìnálja az autóit. Franciaország, aki eddig a Fiat legnagyobb külföldi partnere volt, 25%-ról 60%-ra emeli a behozatali vámot. A francia export gyakorlatilag ezzel megszűnt. A Fiat bevòtelei 1929 òs 1931 között a felére csökkentek. 

A veszély a Ford az olasz piacra való belépésével csak fokozódik. Erről szól majd a következő rész, tartsatok velünk!!

ford-1929-06

Ford, 1929

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatlegenda.blog.hu/api/trackback/id/tr755287480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása