Giovanni Agnelli, a Szenátor

2013.04.30. 11:11

De Vecchi Szomáliába való kinevezése után Mussolini Giovanni Agnellit a királyság Szenátorává nevezi ki. Mussolini Torinóba való látogatásakor azért Agnelli megtette a szükséges óvintézkedéseket a gyárban és kihirdette: "Mussolini látogatását három módon fogadhatják:

"1. lehet tapsolni 2. lehet csendben maradni 3. lehet távol maradni. Az első kettő közül választhatnak."

Ugyanakkor Agnelli saját magát Mussolini támogatójának, de antifasisztának titulálja. Szenátori szerepében (és Mussolini embereinek segìtségével - köztük a zsidó származáső de fasiszta Aldo Finzi - tovább növeli befolyását a közéletben és további az ellenzéktől elkobzott sajtótermékeket vesz tulajdonába.

Mindeközben Agnelli a sport terén is terjeszkedni kezd és ráteszi kezét a torinói Juventus futballcsapatára, elnyerve ezzel a köznép támogatását és igazodva a római császárok által követett szabályhoz: Panem et circenses: A népnek kenyér kell és cirkusz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatlegenda.blog.hu/api/trackback/id/tr565254111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása