1904-ben folytatjuk a Fiat legendát.

Ebben az évben a vonat, amellyel Vittorio Emanuele király utazott, meghibásodás miatt leállt. A királyt Colonna herceg szállìtotta tovább - véletlenszerűen éppen Fiat márkájú - automobilján. A történethez hozzátartozik, hogy Vittorio Emanuele világ életében ellenséges érzelmei voltak a modern kor vìvmánya, az automobil ellen, veszélyes förmedvényeknek titulálva azokat. A csodálatos mentőakció után azonban annyira megkedvelte az autót, hogy a Fiat-ot azonnal a Királyi Udvar hivatalos autójává minősìtette.

Hát igen, az élethez kell egy kis szerencse.....

Eközben, Giovanni Agnelli a cég igazgatótanácsában cinkostársával és barátjával, Luigi Damevinoval az eredeti érték nyolcadára csökkenti a részvények értékét. Ezzel az akciójával óriásira növelte a Fiat részvények iránti keresetet, ugyanakkor lehetősége volt bekebelezni azok nagyrészét Damevinoval egyetemben. A részvények valós értéke egyébként immár az eredetinek a duplája volt.... 

Hogy a Fiat tulajdonosi köre hogyan csökkent 3 főre......, a következő részben elmeséljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://fiatlegenda.blog.hu/api/trackback/id/tr725211160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása